Skip to content

Boiler & Geiser

Altijd Inclusief Installatie

Van A tot Z, Alle merken!

Gecertificeerde Vakmannen

Boilers & Geisers zorgen voor warm water

Als u geen combi-ketel heeft betekend het dat uw water en uw huis apart moeten worden verwarmd. In dit geval is een boiler of geiser een goede toevoeging aan uw cv-ketel. Zo kan de ketel uw huis verwarmen en de boiler of geiser uw water. Een boiler maakt gebruik van een voorraadvat waarin er constant warm water wordt opgeslagen als reserve. Bij een geiser stroomt er koud water langs een verhittingselement om het water op te warmen.

Wat is een boiler?

Een boiler werkt met een voorraadvat waarin warm water wordt opgeslagen. De grootte van het vat kan verschillen. Een keukenboiler is vaak kleiner in formaat vergeleken met een boiler voor de badkamer. Hoe meer water iets vergt, hoe groter het voorraadvat. Voordat het water uit het voorraadvat komt en daarna uit de kraan, wordt het eerst gemengd met koud water zodat de temperatuur aangenaam is. Het vat wordt dus niet meteen volledig geleegd wanneer er een beroep gedaan wordt op warm water. Heatprofs bied kleine boilers aan voor de keukenkraan en grote boilers voor uw badkamer.

Wat is een geiser?

Bij een geiser wordt het water pas opgewarmd wanneer het langs een warmtebron stroomt. Het wordt daarom ook een doorstroomtoestel genoemd. In de meeste gevallen wordt het water opgewarmd door de verbranding van aardgas. Net zoals bij een boiler heb je verschillende formaten. Kleine geisers zijn erg geschikt voor warm water in de keuken. Grotere badgeisers zorgen voor warm water voor de douche en/of bad. Bij een geiser kan alleen één kraan tegelijkertijd warm water leveren. Ook is een geiser niet overal te installeren in verband met verschillende aan- en afvoer kanalen voor verbrandingsgassen.

Welke soorten boilers & geisers zijn er?

Elektrische boiler

Verwarmt het water door een elektrisch verwarmingselement.

Gasboiler

Verwarmt het water door een ontbrandingselement.

Zonneboiler

Verwarmt het water door een zonnepaneel.

Gesloten geiser

Is het tegenovergestelde van een open-ketel en haalt lucht van buiten uw woning. Het is de standaard voor hr-ketels.

Open geiser

Deze hr-ketel werkt op stroom door middel van een heteluchtmotor die runt op aardgas.

Hoe kunnen wij u helpen met uw boiler of geiser?

Boiler of geiser nodig?

Als u niet zeker weet of u een boiler of geiser nodig heeft kunt u vrijblijvend contact opnemen met Heatprofs. Wij kunnen u deskundig advies op maat geven waar u zeker baat bij heeft. Daarbij kunnen we bij u op afspraak langskomen, zodat wij samen goed kunnen kijken naar de definitieve
boiler of geiser.   

Contact

Het Klant Contact Center van Heatprofs geeft u graag zo snel mogelijk antwoord op uw vragen en is te bereiken via: Contact@heatprofs.nl of telefonisch op: 085 110 0661

Aanmelding nieuwsbrief & andere communicatie!

5% – korting voor nieuwe nieuwsbrief aanmelders!

© Heatprofs 2022

Legal Privacy & Cookies